Over mij

Daphne van der Vaart

Daphne van der Vaart

 

Geboortedatum: 16 augustus 1994

Woonplaats: Den haag

Vereniging: KWV de Kaag

Coach: Rodie van Mackelenbergh

Op mijn achtste ben ik begonnen in de optimist en op mijn twaalfde kwam ik in de optimisten kernploeg. Op mijn 13e en 14e kwalificeerde ik mij voor het Europees Kampioenschap. Toen ik te oud (en te groot) werd voor de optimist koos ik ervoor om over te stappen naar de laser 4.7. Erg lang duurde dit niet, want al vrij snel kwalificeerde ik mij voor het traject van het Watersportverbond om naar de Jeugd Olympische Spelen te gaan in de Byte klasse.

Daar gingen nog wel wat kwalificaties als het EK en het WK in de Byte aan vooraf voordat ik naar de Jeugd OS mocht. De kwalificatie won ik en in 2010 nam ik deel aan de allereerste Jeugd Olympische Spelen die ooit gehouden werden. Daar won ik zilver.

Na de zomer van 2010 stapte ik over naar de laser Radiaal en in deze klasse maak ik sinds 2012 deel uit van de topzeilacademie.

Mijn droomdoel is om een medaille te winnen op de Olympische Spelen en ik ben hard op weg om deze droom waar te maken. Nu focus ik mij  op de olympische spelen van 2020 in Tokyo.

Wil jij mij volgen op weg naar Tokyo? Blijf dan deze website, Facebook, Twitter en Instagram in de gaten houden!