North Sea Regatta – Scheveningen

Het is alweer een week geleden toen we met z’n allen zaten te wachten op wind. Want dat was voornamelijk het geval dit evenement. Wachten omdat er natuurlijk stroom staat op de Noordzee. Erg jammer. Het begon de eerste dag al…

De eerste dag (begon op vrijdag) begonnen we al gelijk met uitstel. Na lang gewacht te hebben zijn we eindelijk gaan varen. Uiteindelijk met nog best een prima windje gestart, maar toen we bij de bovenboei aankwamen werden we plotseling overvallen door mist.  Toen werd de wedstrijd afgebroken en hebben we nog even zitten wachten bij het startschip, maar dat was ook niet zo veilig vanwege de stroom. Je wordt zo weggezet en als je dan de andere zeilers kwijtraakt heb je een probleem. Dus wij (allen lasers)  zijn mijn z’n allen terug gegaan en hebben die dag geen wedstrijden meer gevaren.

De tweede dag begon het met uitstel vanwege de mist. Ja, alwéér mist, maar wél een lekker windje! Het duurde even, maar de mist trok weg en die dag hebben we 2 races gevaren. Ik werd de eerste wedstrijd 9e en de 2 wedstrijd ben ik 3 gefinish alleen heb een een boei extra gevaren waardoor ik eruit lig. Je zou zeggen, boei extra? dan heb je tog meer gevaren? Dat had ik zeker! Maar de Jury vond het toch niet goed genoeg omdat ik niet door de gate ben gegaan ik ben er namelijk helemaal omheen gevaren in een grote buitenbocht. Helaas maar deze wedstrijd mocht ik niet meetellen! Ik raakte echter in verwaring door de mist, hierna zijn we met z’n allen dan ook naar de kant gegaan vanwege te veel mist.

Vervolgens toen we op de kant aankwamen hoorde we dat wedstrijd 1 er ook uit werd gehaald door het comité omdat we volgens een meneer met z’n alleen een bepaalde boei niet hadden gerond. (Nee, dat was niet ik , want het ging om de 1e race) Iedereen was boos en ik geef het ook toe, het was dan geen beste race (nog ff wennen om weer met stroom te varen) maar wel een eerlijke race! Een paar zeilers hebben deze race nog terug kunnen halen zodat hij uiteindelijk wel meetelde.

Dat is achteraf maar goed ook, want de dag daarna hebben we wéér maar 1 race gevaren (te weinig wind) en de laatste dag ook niet! alwéér te weinig wind! Die ene race was ik trouwens 7e. Ook daar ben ik niet tevreden over want deze race begon al met een slechte start.

Ondanks al de uitstel en het gedoe met het comité was het toch wel leuk want het was eindelijk weer eens lekker weer! En Alain Clark kwam optreden. Dat was echt gaaf!

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *