Arrival day @ Singapore

Vanmorgen eindelijk aangekomen in Singapore! Een leuk ontvangst op de airport omdat er allerlei mensen van de organisatie aanwezig waren. Het avontuur begon daardoor metteen. Overal zag je posters van de JOS en we kwamen ook andere landen tegen zoals Rusland en Kroatie.

We zagen al vrij snel dat dit voor Singapore een heel bijzonder evenement is. We werden namelijk al opgehaald met een echte JOS-bus en op borden langs de weg stonden olympische ringen met daaronder: give way, wat betekend, ga aan de kant voor de bussen. De bussen brengen je namelijk overal heen. Ontzettend leuk juist want zo kom je ook weer andere sporters tegen.

Wij hebben besloten vandaag niet meteen te gaan trainen want we waren allebei een beetje moet van de reis (+ 6 uur tijdsverschil) maar zijn wel naar de haven gegaan. Onwijs gaaf om te zien dat je naam + een hele grote Nederlandse vlag in het zeil is geplakt. Dat is wel bijzonder want dat heb je normaal nooit! Ook op de romp van de boot staat het land. Echt super gaaf en in mijn orangje kleren voel ik me helemaal een Dutchie!

Het was nog vrij rust op de haven, en heb ontdekt dat ook er nog wat concurenten heb bijgekregen want er zijn landen zoals Australie, Brazilie en nog een paar andere die niet op de wk waren maar wel hier. Spannend, want ik weet niet hoe zij varen!

Het Olympisch dorp is verder ook super gaaf. Onze kamers zijn 10 min met de bus weg van ‘ het centrum’  van het dorp waar het grote restaurant o.a is, computerrooms enz. het is heel mooi opgebouwd allemaal en er lopen wel duizend vrijwilligers die je willen helpen. (moeten ze je wel de goede kant op sturen wil je er wat aan hebben, want ik werd door verschillende vrijwilligers telkens een andere kant op gestuurd naar de computerrooms.) :S

tot hier mijn verslag…

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *