de Jeugd Olympische Spelen zijn begonnen!

Hallo allemaal! Sorry dat het zo lang duurde voordat ik weer wat kon schrijven, maar het internet deed het niet goed in de computerrooms waardoor ik mijn site telkens niet kon bijhouden.  Hellaas… maar gelukkig nu wel.

De eerste dagen hebben we vooral getraind, boot nog verder klaar gemaakt en wat met andere zeilers getraind. Gister mochten we niet trainen vanwege de opening. Wat overigens super gaaf was! Er waren wel 205 landen (waarvan ik ze niet eens allemaal kende)! Het was aan het water waar de roeiwedstrijden gehouden worden en het podium was op het water gebouwd. Super mooi met hele mooie optredens. Willem Alexander was er ook, maar die hadden we tot onze teleurstelling niet gezien.  

Ik vond dat erg jammer maar vandaag tijdens het ontbijt had Gea een verassing  voor mij en toen vertelde ze dat Willem Alexander nog even langs zou komen tijdens de lunch!

Dus Gea en ik gingen lunchen (ook al hadden we eigenlijk nog geen honger, want we hadden niet zo veel gedaan omdat dit een rustdag was) en toen zat Alexander in een keer in de eetzaal! Hij kwam ook nog even bij ons zitten en we hebben even met hem gesproken. Dat is wel super gaaf dat hij gewoon helemaal voor ons naar Singapore komt!

Ook zonder Willem Alexander was het een heel leuk weekend. Gister zijn we nog even naar een winkelcentrum dicht in de buurt geweest, wat niet zo heel bijzonder was. Wat wel gaaf is om te zien is dat je met je olympische pas (die je hier krijgt om o.a het dorp in te komen) korting op alles krijgt wat je koopt. Je wordt overal behandelt als V.I.P en midden in het winkelcentrum staan ook allemaal winkeltjes met spulletjes van de J.O.S en grote tv schermen waarop je de sporten kan volgen. Die zijn trouwens ook overal in het dorp te zien. Een paar van mijn zeilconcurenten stonden levens groot op een poster. Kortom, de sfeer proef je in heel Singapore!

Het blijft echter bij deze 2 relaxdagen want morgen is de practiserace en de dag erna begint het al!

Ik hoop dat ik morgen of overmorgen wel mijn site kan bijhouden. Ook is alles live te volgen op twitter. Iedere boeironding wordt doorgegeven!

Auteur: Daphne

Share This Post On

1 Comment

  1. Hoi, Daphne, leuk om van je te horen, ik volg je hoor! Joost had je ook op TV gezien!

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *