Laser Radiaal United 4 Workum

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst een wedstrijd gevaren in de laser radiaal, een laser met een iets groter zeil wat olympisch is voor dames. De velden zijn daardoor een stuk groter (zeker in Nederland) dan ik de laser 4.7.

Het was een mooi en leuk weekend, zeker omdat ik best goed gevaren had. Ik was 4e overall (van de 50) en 2e meisje dus ik ben helemaal tevreden. Mijn starts waren afgelopen weekend echt slecht, maar ik voelde de winddraaingen heel goed aan. Soms heb je dat, soms niet, en daardoor kon er toch telkens weer bijkomen.

De komende weken zal ik een beetje half-half laser 4.7 en laser radiaal gaan varen. Radiaal is toch wel een stuk zwaarder en aangezien ik nog al blessure gevoelig ben, wil ik eerst sterker worden. Komende winter ga ik extra veel krachttrainingen doen en hopelijk ben ik dan volgende jaar sterk genoeg om echt fulltime Radiaal te gaan varen en hopelijk te kwalificeren voor het ISAF jeugd WK.

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *