Europacup Lugano

Daphne heeft geen internetverbinding dus zal de interim redacteur een kort verslag geven.

De eerste wedstrijddag was er heel weinig wind en was het dus lastig varen. De eerste wedstrijd ging goed met een mooie start en totaal een 6e plaats en dat was een mooi begin. De tweede wedstrijd was een stuk lastiger en zat ze midden in het veld. Gelukkig kon ze zich nog opwerken naar een 17e plek en sloot de dag af als 5e in het klassement. Het is goed te zien aan alle uitslagen (behalve de nummers 1 en 2) dat er zeer wisselend gevaren wordt onder kennelijk lastige omstandigheden.

De tweede dag hebben ze lang zitten wachten op wind maar om vier uur kon er gestart worden met inmiddels een mooie wind. In de eerste wedstrijd lag ze nog 10e bij de eerste boei maar voor de wind valt er nog een hoop ervaring op te doen want ze verloor daar bijna tien boten. In het verdere verloop heeft ze zich nog enige plekken kunnen verbeteren.

De tweede wedstrijd, met windkracht drie, had ze wederom een goede start maar draaide de wind zoveel dat ze de aansluiting met de voorhoede miste en er ook niet meer bijkwam. Een aftrekwedstrijd dus.

De resultaten zijn te vinden op: http://www.cvll.ch/regate/2011/EU_Laser/Results.html

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *