up-date

Deze winter ben ik alles bij elkaar een maand in Palma de Mallorca geweest om te trainen. Het waren fysiek zware trainingsweken, omdat we vaak 2 en soms wel 3 trainingen op een dag hadden. We hebben de laatste weken veel gefietst en deze keer ook echt door de bergen. Up-hill was echt afzien, maar down-hill was super gaaf! Erg jammer dat ik geen foto’s heb kunnen nemen want het was zo mooi!

Naast het fietsen hadden we natuurlijk ook nog zeilsessies, want daar kwamen we voor! Waarop we precies gingen trainen hing altijd van de wind af. Met veel wind hebben we ons vooral gefocust op de techniek en wanneer er weinig wind stond vooral op de tactiek en het starten. Dat laatste hebben we heel goed kunnen trainen, omdat er heel veel andere boten uit andere landen aan het trainen waren omdat daar volgende maand een World Cup plaatsvind. Dit waren voornamelijk dames van 22 + die ook top 30 op wk’s varen dus het was zeker leerzaam om hier oefenwedstrijden mee te varen wat we dan ook elke dag gedaan hebben. De eerste dagen kwam ik telkens niet goed van de lijn af, omdat zij de boten super goed op hun plaats kunnen houden. Ik heb goed kunnen afkijken hoe het wel moest en naarmate de week vorderde werd ik hier ook steeds beter in.

Naast het zeilen en fietsen deden we ook nog krachttraining op het terras.  Alle benodigde spullen, gewichten en crosstrainers hadden we vanuit Nederland meegenomen. . Ook de boten zijn door vrijwilligers van het verbond naar Palma gebracht en deze worden op dit moment naar Slovenië gereden. Daar vaar ik mijn eerste wedstrijden (Europacup) van dit seizoen. Ik ben benieuwd waar ik sta na deze winter intensief trainen. Volgens Lisa Westerhof (drievoudig wereldkampioen) die ik sprak in Palma, hoef ik mijn voldoening niet te halen uit de resultaten, maar uit de mooie moment die je meemaakt. Aangezien zij het kan weten neem ik dat advies graag ter harte. Ik ga gewoon lekker varen en alles geven.

 

 

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *