Helaas, het ISAF Jeugd WK heb ik niet gehaald. Ik baal er ontzettend van en daarom heeft het ook even geduurd voordat ik dit berichtje schrijf…

Het was een evenement dat officieel 4 dagen duurt, maar de bond heeft besloten dat de eerste 3 dagen alleen mee zouden  tellen voor de kwalificatie. Dit omdat  de eindexamenkandidaten nog konden leren op de laatste dag.

Donderdag hebben we niet gevaren vanwege te weinig wind. Vrijdag hebben we 3 races gevaren waarna ik eerste meisje stond, ik stond dus op WK. Op zaterdag hebben we de hele dag zitten wachten op wind. (We zijn om 10:00 het water op gegaan). Uiteindelijk hadden we onze eerste start om 4 uur met een heel klein windje. Ik had een super slechte start en kwam als 40e bij de eerste boei. Dat werd dus inhaalrace en ik finishte nog 24e. Nog steeds lang niet goed genoeg natuurlijk. De race daarna, wilde ik niet nog een keer slecht starten en achteraan beginnen. Helaas was ik iets te enthousiast en was ik te vroeg. Toen had ik een diskwalificatie te pakken! :s

Na deze dag waren de 3 kwalificatiedagen voorbij en hadden we 5 races gevaren. In het kwalificatiereglement stond daarentegen dat er minimaal 6 races gevaren moesten worden. Dit betekende dat we de volgende dag alsnog moesten varen! In het reglement stond ook, dat de races die op de ‘extra dag’ gevaren zouden worden allemaal mee zouden tellen. Op die zondag stonden 2 races gepland, dus ik had nog 2 races om mijn achterstand goed te maken.

De volgende dag, op zondag 20 mei, stond er gelukkig wel wind. Ik stond 20 punten achter op de de nummer 1. Na de eerste race van die dag had ik er al 15 goedgemaakt door als 10e te finishen en mijn concurrente 25e. Ineens was ik weer dichtbij en werd de laatste race beslissend.

We lagen de hele race naast elkaar en het werd een echte battle. We gingen ook vlak na elkaar over de finish, maar het was niet genoeg. Er moesten minimaal 5 boten (dus punten) tussen ons zitten en dat was niet zo. Ik had verloren 🙁   Ik BAAL als een stekker, want dit is mijn laatste jaar jeugd en mijn laatste kans om aan dat wk deel te mogen nemen.

Maarja… veel sporters zeggen dat je eerst moet verliezen voordat je weer kan winnen. Mijn plan is dan ook om te gaan knallen in Australië (over 3 weken al!!!) en daar hopelijk te winnen.

 

 

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *