Australia is rocking!!

Hoi allemaal, even een korte up-date van mijn eerste bevindingen hier in Australië.

Na een reis van 25 uur kwamen we snachts (altahans, toen het hier nacht was) aan. Er is een tijdverschil met Nederland van 8 uur, dus mijn ritme was wel een beetje in de war.

De dag na de reis zijn we al vrij snel naar de haven gegaan om de boten klaar te maken. Het is zo’n 10 minuten lopen vanaf onze jeugdherberg en onderweg zie je papagaaien, pelikanen en allemaal andere rare vogels! De boten stonden zo goed als klaar maar alsnog moesten we er veel aan klussen. De volgende dag hebben we pas voor het eerst gevaren. We gingen met een matig briesje het water op en hebben eerst de omgeving een beetje geprobeerd te verkennen. Voor de kust liggen een paar eilandjes  en daar gingen we ook even heenvaren voor wat onderzoek.Vlak voor het eiland, eigenlijk midden op zee werd het ineens heel ondiep en kon ik heel mooi koraal zien. Daar vlogen ook ineens een paar vliegvissen voorbij! Die werden waarschijnlijk achterna gezeten door een grote roofvis. (hopelijk geen haai haha)

De andere dagen tot nu toe zagen er een beetje hetzelfde uit, alleen is het niet meer zo zonnig als de eerste paar dagen. Elke ochtend lopen we overigens een stukje hard langs de kust. De witte stranden die ik hier verwachtte zijn er helaas niet. Wel valt de zee hier een stuk droog, een soort waddenzee dus.

Morgen hebben we een rustdag en gaan we naar Stradbroke island. Het staat bekend om een aantal mooie dingen die ik hopelijk kan vastleggen. Ik laat mij verrassen!

Overmorgen is nog een traininsdag, donderdag is de practise race en op vrijdag start het WK! Ik hou jullie op de hoogte en check voor de laatste updates mijn twitter.

 

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *