6e overall jeugd WK

Hallo allemaal! Dit verslag schrijf ik alweer vanuit Nederland. Na de laatste wedstrijd was het inpakken, prijsuitreiking, feesten en 24 uur vliegen, vandaar dat ik jullie nog niet heb kunnen vertellen over de laatste 2 dagen.

Dag 5 kan ik kort houden.. toen hebben we wederom niet kunnen varen vanwege te weinig wind. Die dag twitterde ik dat het ‘ mijn dag’ zou worden, en het leek er even op dat dat zou gaan gebeuren. We waren gestart en ik lag 1e! Helaas werd de wedstrijd er halverwege uitgeschoten, omdat het  comité  vond dat er te weinig wind stond. Erg jammer, want veel concurrenten lagen slecht en dan had het klassement er zomaar weer eens anders uit kunnen zien!

Op dag 6 gingen moesten we voor het eerst al om 10:00 s’ochtends starten. Het was een spannende dag, want ik stond 5e en kon makkelijk nog top 3 eindigen. Natuurlijk moest ik wel nog goed varen. Het was aflandige wind en de wind was heel onvoorspelbaar en draaierig. Ik kwam de eerste race 18e bij de bovenboei, heb veel in kunnen halen en ben 7e gefinisht. Prima, want de Engelse had ik ingehaald en ik stond nu 4e in het klassement. De laatste race heb ik gekozen voor de rechterkant van de baan in het eerste kruisrak. In het begin zag dit er heel goed uit, maar halverwege draaide de wind steeds verder naar links en kwam niet meer terug. Ik ging weer niet goed om de bovenboei maar deze keer ook met heel veel meters achterstand op het grootste deel van het veld. Het waaide heel zacht en daardoor was het nog moeilijker om in te halen. Ik ben helaas 23e gefinisht en dat is net een aftrek teveel. Op dag 1 had ik al een 32 staan… Hierdoor ben ik naar de 6e plaats gezakt.

Overall kijk ik met een positieve blik terug op dit evenement. Met een 6e plek hoor je bij de top, al weet ik wel dat er veel meer had ingezeten. Een cunningham die het niet meer doet en wedstrijden waarbij je goed ligt die worden afgeblazen helpen niet mee. Het moet ook allemaal meezitten..

Begin september heb ik een EK in Nieuwpoort. (België) Tot die tijd ga ik een beetje vakantie vieren, training geven en natuurlijk zelf trainen.

Voor foto’s van Australië klik hier:  Klik voor de uitslagen hier .

 

Auteur: Daphne

Share This Post On

1 Comment

  1. Yeaaaaa daphne U rock

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *