Zilver voor Daphne van der Vaart

zondag 2 september 2012
Deltalloyd Talentploeg zeilster Daphne van der Vaart heeft in het Belgische Nieuwpoort de zilveren medaille verovert tijdens het Jeugd EK Laser Radial. De Rijpweteringse stond voor dit weekend al dichtbij een podiumplaats en wist dit afsluitende weekend weer door te stoten naar een prachtige prestatie.

Het Jeugd EK in Belgie werd gekenmerkt door grote deelnemersvelden en een heftige strijd om de ereplaatsen. In de afgelopen maanden werden al grote kampioenschappen georganiseerd in Brisbane en Dublin, veel van de topzeilers en zeilsters uit deze Jeugd WK’s waren ook naar Nieuwpoort afgereisd om aan het eind van de zomer nog eenmaal te kunnen pieken.
De hevige strijd werd vooral ook zichtbaar in de tussenstanden van dit kampioenschap. Topzeil(st)ers wisselden snel posities tussen de absolute top en soms middenmoot of subtop af. Nederland was sterk vertegenwoordigd met zeil(st)ers uit de Deltalloyd Talentploeg en het Nationale Beloften team.

Daphne van der Vaart wederom bij de absolute top
Na in 2010 in Singapore al een zilveren medaille gewonnen te hebben tijdens de Jeugd Olympische Spelen had Daphne even tijd nodig om in de Laser Radial haar draai te vinden. Soms twijfelde of ze de fantastische prestatie in Singapore nog wel kon herhalen nadat ook andere zeilsters haar niveau begonnen te evenaren. Een sterk collectief maakt alle individuen in de groep sterk en Daphne groeide in de tussentijd langzaam door binnen de Laser Radial. Met sterke tegenstandsters als Maxime Jonker en de vele fanatieke jongens binnen de Talentploeg, werkte ze naar mooie successen binnen het team en mag daar nu zelf ook weer de vruchten van plukken.

Daphne van der Vaart heeft de afgelopen week met harde- en minder heftige omstandigheden laten zien gedisciplineerd te blijven en op het laatste moment toe te kunnen slaan. Met een zilveren medaille kan ze deze maand met een goed gevoel haar laatste jaar VWO oppakken en als een van de eerste zeil(st)ers starten aan de Topzeilacademie te Scheveningen!

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *