trainingskamp Palma de Mallorca

De trainingsperiode zit erop en dus is het tijd voor een update!  Na het hele najaar gezeild te hebben in het koude weer, mochten we 5 januari naar Palma de Mallorca. In een temperatuurtje van 15 graden zijn we aan ons eerste trainingskamp begonnen. Dit trainingskamp stond in het teken van speed en cardio. Wat wil zeggen dat we op het water vooral gefocust hebben op onze technieken en op de wal op onze conditie.  We hebben dan ook heel wat uurtjes op de fiets gespendeerd. Ik vond  het fietsen erg pittig, omdat we in het najaar vrijwel geen cardio hadden gedaan. Fysiek sterker worden en aankomen stond op de eerste plaats, en conditietraining zou dit alleen maar bemoeilijken. Maar in Palma hebben we het weer opgepakt. Duurtraining op de fiets en intervaltraining op het strand.

Na het eerste kamp waren we 10 dagen thuis waarin  we weer even energie op konden laden voor het volgende 10 dagen durende trainingskamp. Deze week zou in het teken staan van start en wederom conditie. Deze week hebben we ook gefietst met Annemiek van Vleuten! Als prof  wist zij natuurlijk alle mooie fietsroutes.

Na dit kamp hadden we wederom weer 10 dagen rust en zijn we opnieuw naar Palma gegaan. De laatste week voor het wedstrijdseizoen, en daarom hebben we vooral wedstrijdjes gedaan en geoefend om toe te passen wat we getraind hebben. Wanneer mijn start goed was kon ik de wedstrijdjes goed varen. Helaas laat ik daar vaak nog een hoop liggen. Volgende week is het eerste evenement van het seizoen. We reizen af naar Slovenië, een Europacup, en zullen dit nog gebruiken als een trainingsevenement.

Ook hebben we voor de lol nog een filmpje gemaakt van het trainingskamp. met een 😉

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *