goed begin van het jaar!

18 maart ben ik thuis gekomen van onze Europacup tour. De eerste stop was op 6 maart in Slovenië. Er stond erg weinig wind en van de 8 geplande races hebben we maar 1 race kunnen varen! Deze race ging wel heel goed en ik finishte als 4e. Het waren onstabiele omstandigheden met 5-7 knopen. Niet mijn sterkste kant, dus ik was erg blij met dit resultaat.

Na dit evenement waren we erg blij dat we nog een wedstrijd op het programma hadden staan in Italië, het Gardameer, wat bekend staat om goede wind. Toen we daar aankwamen was er echter helemaal geen wind, dus zijn we maar op de fiets gestapt. We hadden nog 2 dagen om te trainen voordat de wedstrijden zouden beginnen.  Toen het evenement begon stond er wel wind, en dit keer bijna te veel!! Die dag zijn er 38 knopen gemeten. De wind kwam vanuit de bergen waar sneeuw op lag en het was echt ijskoud! Voor het idee.. die dag zijn er 3 mensen onderkoeld afgevoerd naar het ziekenhuis. Mede omdat het water ook zo koud was en veel mensen die dag hebben gezwommen. Op deze dag ging bij mij alles wat mis kon gaan mis. (beter nu dan tijdens een WK) Maar toen ik de volgende dag bij de uitslagen keek bleek ik nog als 12e gefinisht te zijn. Het viel qua resultaat dus wel mee. Die wedstrijd was ook  meer overleven en stuk voor stuk sloegen er mensen om en vielen er mensen af.

De dag erna was de wind net zo sterk en het comité besloot om te wachten totdat de wind iets af zou nemen. Dit gebeurde en we hebben 2 races gevaren, een 7e en 1e plek. De dag erna hadden we min of meer dezelfde omstandigheden en ik finishte  2 keer als 2e. Uiteindelijk ben ik overall 3e geworden van de 100 boten en 1e under21. Het was een mooi oefenevenement voor de rest van het seizoen en het is weer even duidelijk waaraan gewerkt moet worden. Ik ben in ieder geval met een blij en tevreden gevoel naar huis gegaan.

Over 2 weken begint het seizoen ook in  Nederland weer en over een maand ga ik weer naar Frankrijk voor mijn eerste worldcup. Keep u posted…

check uitslagen hier

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *