20e worldcup Hyeres

20e op mijn eerste ‘echte’worldcup! Voor nu een prima resultaat.

De eerste dag stond er weinig wind en kon ik iedereen goed bijhouden en kon ik mijn eigen plan uitvoeren. De dag erna ging het minder, maar ik had als 14e de goldfleet gehaald. Daar was ik heel blij mee, nu kon ik mij echt met de beste meten!

Tijdens de final series in de gold waaide het hard en had ik moeite om de dames qua snelheid bij te houden, waardoor ik niet helemaal mijn eigen races kon varen. Ik voer voor de verandering mee achteraan in het veld (dat was alweer een tijdje geleden) en ik kwam erachter dat dat eigenlijk moeilijker varen is dan vooraan. Je komt continue boten tegen wat het nog lastiger maakt om je plan uit te voeren.

Al met al ben ik toch redelijk tevreden met het resultaat, maar daar ging het niet om. Dit evenement heb ik gebruik als leer-event. Door met de beste mee te doen kom je er direct achter wat je zwakke punten zijn. En die heb ik ontdekt. Het wordt te technisch om deze uit te leggen, maar ik ga er in ieder geval mee aan de slag de komende tijd.

voor de resultaten klik hier

next goal: mijn eindexamen halen!!!

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *