europacup Hoorn

Afgelopen weekend was de Europacup in Hoorn. Een leuk plaatsje in Noord-holland, waar op de haven eigenlijk te weinig plek is voor 300 boten.  De laser radiaal had een veld van 105 boten, maar we zijn gestart in 2 velden van 55.  Omdat de week ervoor de Delta lloyd regatta in Medemblik was, waren er niet alleen Europeanen op deze Europacup, maar ook zeilers uit New zealand en zelfs Malaysia! Echt gaaf dat ze allemaal naar Hoorn zijn gekomen. Voor veel landen was het tevens een kwalificatie voor het ISAF Jeugd WK, en het niveau was daarom erg hoog. Ik ben dan ook zeker tevreden met mijn 17e plek in dit jongensveld.

Het was een evenement met veel wind. Over mijn snelheid was ik dit evenement wel tevreden. Ik had sinds de Worldcup in Hyeres niet meer gevaren i.v.m mijn eindexamen en was stiekem bang dat ik dit zou merken tijdens het zeilen. Maar dat viel gelukkig erg mee. Het zeilen zelf, mijn techniek en het hangen voelde juist heel goed, waarschijnlijk omdat ik super veel zin had om weer te zeilen!

Stomme fouten  zaten er zeker in dit evenement. Omslaan bij de start en in een down-wind is niet zo handig. Gelukkig werd dit evenement gebruikt als trainingsevent en maakte het resultaat niet uit al is die 17e plek harstikke prima voor nu. Oja, en 1e vrouw 🙂 – check results hier: ‘uitslagen’ (alleen goldfleet)

Komende periode gaan we weer hard trainen voor het WK under21!  Keep u posted!

 

 

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *