Hyeres, feestje van een afstand

Nog gefeliciteerd met de Koning! Mijn Koningsdag was niet zo heel denderend, ik was vooral bezig om mijn coach wakker te houden in de auto. Toch wel jammer dat je soms wat feestjes moet missen, maar meestal proberen we er op locatie ook wel een feestje van te maken. Zo hebben we de dag voor Pasen allemaal paaseieren beschildert en de volgende ochtend, nadat we ons paasontbijt achter de kiezen hadden, gingen we met het hele team de eieren zoeken. Even wat afleiding zo de dag voor het evenement!

Op maandag 21 april begon mijn 2e Worldcup, die zoals gebruikelijk met twee dagen kwalificatiewedstrijden begonnen. Op de eerste dag had ik, op de eerste race na, een goede zeildag! De 2e en 3e race kwam ik top 3 om de bovenboei. Helaas was die dag mijn down-wind niet zo snel en moest ik het doen met een 15e en 8e plek. Ook niet zo goed als mensen vernomen hadden, want de 1e plek die aan mij werd gegeven was een fout en was voor Marit. Vooralsnog was het geen slechte dag. De 2e dag lag mijn focus op de down-wind en de start en dat ging erg goed! Leuk om te zien dat je de tips van je coach zo snel kan toepassen. Helaas zat ik up-wind niet helemaal in de ‘flow’ en voelde ik de wind niet zo goed aan. Ik kwam niet goed bij de eerste boei, maar doordat m’n down-winds die dag goed waren kon ik twee keer terugvaren naar een 20e plek. De goldfleet was in ieder geval wel weer behaald en dat is toch de eerste stap!

De dagen in de goldfleet begonnen elke dag met iets te weinig wind en daarom hadden we elke ochtend even uitstel. En elke ochtend dacht ik; Yes! Eindelijk een dag met weinig wind! Maar helaas, elke dag kwam er rond 11 uur toch weer flinke wind aan. Wéér hangen! Ik hoopte op een dag met iets minder wind omdat ik het leuk zou vinden als de beste allround zeiler uiteindelijk wint. Ook hoopte ik op iets minder wind, omdat ik het gevoel heb dat ik dan beter in de top mee kan draaien. In de goldfleet hebben we één race gevaren met 7 knopen en toen werd ik meteen 11e! Met wat meer wind ligt mijn niveau ongeveer rond de 20e plek. Uiteindelijk ben ik 24e geworden.

Met de Worldcup op Mallorca erbij ben ik twee keer bij de eerste 30% geëindigd wat betekent dat ik mijn Internationaal Talentstatus van het NOC NSF alweer veilig heb gesteld voor het komende jaar. Dat is in ieder geval mooi meegenomen.

Voor nu focus ik mij voor heel even op mijn studie en over 3 weken begint de Delta Lloyd Regatta in Medemblik.

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *