Geen succesvol EK

Dat is voor iedereen wel duidelijk. Al bij de allereerste wedstrijd ging het mis. Ik kreeg een BFD (te vroeg gestart). Al moet ik zeggen dat ik die wedstrijd ook niet goed lag. Mijn start was echt top, en ik lag vrij goed na de start (logisch als je te vroeg start haha), maar daarna gaf ik het weg. Ik zag wind op links, maar om daar te komen moest ik even door een stukje zeilen met minder wind. Tijdens de trainingsdagen kon dat gewoon en betaalde die kleine investering vaak goed uit. Nu bleek die manier van zeilen juist super slecht te zijn. Je moest zeilen met de wind die je op dat moment hebt. Waar de nieuwe wind vandaan kwam was erg lastig in te schatten hier. Wat je dan het beste kan doen is wat dichter bij de groep blijven. Daarmee beperk je dan je risico. Jammer dat ik dit pas op dag 3 leerde. Toen was het al te laat.  Samen met die BFD en nog een slechte wedstrijd had ik één aftrek te veel in de qualifiers met als gevolg op 2 punten the goldfleet te missen. In de laatste race in de laatste reach verloor ik 2 bootjes > van plek 7e naar 9e. (wel een goede wedstrijd) Precies die 2 punten denk je dan. Maar eigenlijk heb je het in de andere wedstrijden al laten liggen natuurlijk. Ik baalde ontzettend. Je kan wel leuk zeggen: ‘ik heb veel geleerd’, maar daar heb je nu helemaal niks aan. We wilden pieken hier en dat is niet gelukt. Ik heb mij nog nooit zon ‘loser’ gevoeld. De silverfleet is echt de ‘losergroup’ en dat merk je aan alles. Echt verschrikkelijk. Mijn laatste keer in de silverfleet was geloof ik zo’n 7 jaar geleden aan het begin van mijn optimisten carrière. Toch kan ik zeggen dat het daarbij is gebleven want we hebben niet één wedstrijd gevaren in de finals! Ik ben wel één keer gestart en ik had weer een BFD. Ja, alwéér. Ik was nog steeds te gretig omdat ik zo graag wilde laten zien dat ik het wel kon. Uiteindelijk telde de BFD niet mee, omdat er vanwege te weinig wind geen wedstrijd heeft kunnen starten. Ik ben blij dat ik kan zeggen dat dit pas het begin van de zomer is en dat ik nog 2 WK’s heb (senioren & u21) en een EK. Over 3 weken gaan we naar het EK U21 op het Gardameer en ik kan echt niet meer wachten, zo graag als ik wil racen om te laten zien welke progressie ik dit jaar heb gemaakt!

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *