Happy New Year!

Ik wens iedereen een gelukkig, gezond en sportief jaar toe! Dat 2015 maar net zo’n goed jaar mag worden als 2014. Ik ben erg blij met de progressie die ik het afgelopen jaar hebt gemaakt met de bijbehorende mooie resultaten als gevolg.

Voor anderen is dit blijkbaar ook niet onopgemerkt gebleven en ik was dan ook erg vereerd toen ik hoorde dat ik genomineerd was voor de Flyer Trofee, een prijs voor de beste jeugdzeiler van het jaar t/m 21 jaar. Dit vond op 3 januari plaats in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Helaas ging de prijs niet naar mij, maar naar Odile van Aanholt, een erg goede jonge zeilster die de prijs dan ook erg verdiend!

Vandaag, op 4 januari vliegen we alweer naar Gran Canaria, ons eerste trainingskamp van 2015. Voorheen gingen we in deze periode altijd naar Mallorca, maar er is dit jaar voor Gran Canaria gekozen omdat daar veel buitenlanders zijn waarmee we kunnen trainen.

Afgelopen december zijn we met het team al naar dit fantastische eiland geweest voor een wedstrijd; de Gran Canaria Olympic week. Het was mijn eerste wedstrijd weer sinds Santander en ik was blij dat ik het racen weer even kon oefenen. Het ging erg goed. Mijn starts waren goed, mijn tactische beslissingen waren goed, al kon men dat niet zien aan het resultaat. Ik was 2 x te vroeg gestart, waardoor ik heel veel punten mee moest rekenen. Ik werd uiteindelijk 13e. Maar ach, het was een oefenevenement dus het ging niet om het resultaat.

Ik kijk weer uit naar dit trainingskamp, met wederom een kleine wedstrijd van 3 dagen. Bring it on 2015!!

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *