start of season

Het seizoen zit er weer aan te komen voor mij! En ja, dat blijft wat spannend. Hoe kom je uit een winter van hard trainen? Ik ben veel weggeweest met twee trainingsstages op Gran Canaria, een trainingsstage op Palma de Mallorca en Lanzarote en nog een trainingsstage in jawel; Oman!

In Lanzarote mocht ik voor het eerst meetrainen met Marit Bouwmeester. Naast de training met Marit heb ik ook nog heel veel mogen werken met haar coach Jaap Zielhuis en kreeg ik een aantal privétrainingen. Op Lanzarote stond elke dag erg veel wind en het was ideaal om elke dag dezelfde omstandigheden te hebben zodat je specifiek kan trainen op dezelfde  techniek.

Vervolgens mocht ik in maart weer mee met Marit naar Oman, waar dit jaar eind november het WK gehouden wordt. Het was echt een compleet nieuwe ervaring! Ik ben nog nooit eerder in een Arabisch land geweest, dus deze cultuur was compleet nieuw voor mij.  Natuurlijk kwamen wij daar om te trainen, maar ik moest en zou niet weggaan zonder op een kameel gezeten te hebben. haha! Op zondagavond 15 maart zouden wij terug naar Nederland vliegen en om 5 uur scheurden wij nog met 120 km door de woestijn met een local op zoek de kamelen! Het was erg leuk en bijzonder om deze stage op zo’n manier af te mogen sluiten.

De zeilclub is overigens ook midden in de woestijn, waar een groot hotel is gebouwd aan zee met een bijbehorende haven en zeilschool. Echt ideaal, want ik sliep dus letterlijk naast mijn boot waardoor we nooit reistijd hadden en de trainingsdagen dus érg efficiënt werden. In Oman waren, net als op Lanzarote, elke dag dezelfde omstandigheden. Met deze keer juist hele lichte wind. Wederom kon ik elke dag dezelfde technieken trainen omdat de omstandigheden hetzelfde waren.

Interessant aan deze winter was dat ik dus twee stages heb getraind met een andere coach. Hij kijkt toch nét weer even op een andere manier naar hoe ik mijn boot vaar. Of de trainingsuren uitbetalen zal moeten blijken.

A.s maandag begint de Eurosaf op Palma de Mallorca waar ik mij kan kwalificeren voor de Worldcup in Hyeres die twee weken later zal plaatsvinden.  De eisen om mee te doen aan de Worldcup zijn een stuk strenger geworden en dus zal ik wel een beetje door moeten zeilen!  Bovendien is de competitie moordend want iedereen probeert zich nu te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Ik ben benieuwd!  Wil je de wedstrijden volgen? Houd dan onderstaande website in de gaten!

http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *