Next stop: WK Oman

28 oktober 2015…. Nog iets minder dan drie weken te gaan en dan begint het WK laser Radiaal in Oman. Mijn doel voor het WK is vooral om veel te leren en met mijn persoonlijke doelen aan de slag te gaan! Het WK zie ik als een mooi kans om mijn vaardigheden te oefenen samen met de wereldtop. Het is een heel groot verschil of je bepaalde dingen oefent tegen de wereldtop of niet. Het WK is dus belangrijk om bepaalde ervaringen op te doen en daarom wilde ik er heel graag heen, ondanks dat de reis erg duur is. Het was pittig om de reis bij elkaar te sparen maar het moest en zou mij lukken! Dankzij David en Karienke Boeijinga, namens het Holland Comité, werd het mogelijk voor mij om deel te nemen aan dit WK. Ik ben erg blij met de ondersteuning!

Veel leren, groeien als zeiler en als persoon, was mijn doel voor afgelopen jaar. Om een stap vooruit te kunnen zetten, moet je soms twee stappen achteruit zetten. Ik kan wel zeggen dat dát hetgene is wat ik het afgelopen jaar geleerd heb.

De vraag: “Wat is nu beter? Fantastische resultaten behalen, net als vorig jaar (zilver WK, Brons EK U21) waarin alles vanzelf lijkt te gaan, of ontzettend veel fouten maken, maar daar wel veel van leren”, is vaak door mijn hoofd gegaan. Ik ben regelmatig teleurgesteld geweest over mijn resultaten, maar ik geloof nog steeds in mijzelf en ik geef niet op. Nu zie ik vooral de kansen die ik heb om beter te worden. Vooral op mentaal-vlak valt nog veel te behalen en daarom ben ik daar veel op aan het trainen. Sinds de zomer ben ik samen met een mentalcoach begonnen aan een proces om mijzelf te ontwikkelen.

Ook binnen de Topzeilacademie worden mentale trainingen steeds belangrijker gevonden. Zo zijn wij met de Talentploeg, twee weken terug, als groep op een bootcamp gegaan met als hoofdthema ‘doorzettingsvermogen’. Vooraf werd eerst wat theorie gegeven over hoe bepaalde gedragspatronen werken. Vervolgens gingen wij met een rugzak en een slaapzak, midden in de nacht, op pad en we moesten allerlei opdrachten doen. Het was soms zwaar en we werden flink uitgedaagd, zowel op fysiek als op mentaal gebied. Wat erg leerzaam was, was dat tussen de opdrachten door telkens een  terugkoppeling werd gemaakt naar de theorie. ‘Wat gebeurt er nu precies?’, ‘Wat zijn onze gedachtes?’, ‘Wat ervaren we?’. De bootcamp ging dus veel over ‘gedachtecontrole’. Al met al erg leerzaam. Ik besef dat ik al deze lessen die ik leer de rest van mijn leven mee zal kunnen nemen!

In de afgelopen periode heb ik dus veel kennis opgedaan op mentaal vlak. Nu wordt het zaak om mijn kennis toe te passen en uit te vinden wat wel en niet voor mij werkt. Daar ben ik nu heel druk mee bezig, naast mijn fysieke trainingen, mijn zeiltrainingen en mijn studie.

‘Every setback leaves behind a path to make your comeback’!

Keep u posted! En hou voor de laatste updates mijn Facebookpagina in de gaten!

IMG_1964

 

Auteur: Daphne

Share This Post On

1 Comment

  1. Hoi Daphne,
    Goed bezig!
    Veel succes op het WK. Volg je!
    Liefs, Bas

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *