EK Gran Canaria

Vorige week vond het EK plaats op Gran Canaria. Dit evenement zie ik eigenlijk als de afsluiting van een hele mooie winterperiode. Ik heb namelijk totaal 7 weken getraind op Gran Canaria deze winter.

In december heb ik daar 2 weken getraind met als gast-coach Roelof Bouwmeester. Erg leuk om een keer met een andere coach te werken! In januari ben ik zelfs 3 weken op Gran Canaria geweest en zowel in december als in januari was er ook een wedstrijd. Doordat het EK er begin maart plaatsvond was heel Europa zich hier aan het voorbereiden. Elke dag was er een mogelijkheid om met andere landen te sparren en wedstrijdjes te doen. De georganiseerde wedstrijdjes vanuit de club waren ook goed bezocht, helemaal naarmate het EK dichterbij kwam. Kortom: een fantastische trainingslocatie!

In februari heb ik ook een trainingsblok gehad en ook toen maakte een georganiseerde wedstrijd (the carnaval regatta) deel uit van het trainingskamp. Bij dit evenement was écht bijna iedereen die ook mee zou doen aan het EK aanwezig, dus ik was blij met mijn 14e plaats. Met veel vertrouwen begon ik dan ook aan het EK.

De eerste dagen ging het echt heel goed. Ik had duidelijke (proces)doelen voor ogen en ik had ook het idee dat alles op zijn plek viel. Als 12e ging ik de goldfleet in! Helaas lukte het mij niet om met dit resultaat ook het evenement te eindigen.

De wind was tijdens de finaleraces erg licht en instabiel. Op de eerste finaledag hebben we zelfs helemaal niet gevaren waardoor we de dagen erna tweemaal 3 races op een dag hadden. De eerste (zeilbare) finaledag waren het  onvoorspelbare omstandigheden, en daarom had ik een beetje op ‘safe’ gezeild . Hierdoor kwam ik telkens in het midden van de vloot uit, ook qua resultaat. Met de resultaten was ik niet tevreden. Het moest en zou beter en daarom had ik mijn met coach afgesproken om met iets meer risico te varen op de laatste dag . Helaas pakte dit niet goed uit wat erg veel punten heeft gekost. (24e overall, 20e Europeaan). Voor uitslagen klik hier .

Ik baalde heel erg dat die laatste dag zo ontzettend veel punten heeft gekost. De eerste dagen na het evenement heb ik vooral heel erg gebaald, ook omdat ik gewoon niet zo goed begreep waardoor het kwam dat ik niet goed zeilde. Inmiddels heb ik een hele goede evaluatie met mijn coach gehad! Ik kan heel tevreden zijn met hoe ik de eerste dagen heb gezeild en nu weten we ook waar ik aan moet gaan werken. Van mijn grote fouten ga ik leren. Voor nu blijf ik vertrouwen op het proces waar ik mee bezig ben en inmiddels kijk ik alweer heel erg uit naar het volgende evenement: De Eurosaf Princess Sofia Cup op Palma de Mallorca.

Wil jij mijn ‘Road to Tokio’ nog beter volgen? Dat kan! Sinds afgelopen zomer ben ik namelijk begonnen om het een en ander vast te leggen met mijn camera van wat ik allemaal meemaak. In ‘Daphne’s world’ laat ik zien hoe mijn ‘road to Tokio’ eruit ziet! Wil je niks missen? Houd dan mijn website in de gaten op deze pagina  . Ook is het mogelijk om je te abonneren op mijn youtubekanaal: daphnevandervaart  En vergeet ook niet om mijn facebookpagina in de gaten te houden! FacebookpaginaDaphnevanderVaart 

 

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *