Klaar voor het WK !

Maandag is het eindelijk zover! Dan mag ik het opnemen tegen de allerbeste zeilers van de wereld op het Wereld Kampioenschap! Hoe gaaf is dat?! Ik ben erg blij en trots dat ik daar onderdeel van mag zijn!

Want nee, een half jaar geleden had ik niet gedacht dat ik hier zou staan. Ik wilde niets liever dan keihard trainen maar mijn lichaam wilde alsmaar niet meewerken. Gelukkig heeft niemand ‘project Daphne’ opgegeven, maar het belangrijkste nog: Ik heb zelf niet opgegeven! 

Stapje voor stapje heb ik teruggewerkt naar mijn oude niveau en de laatste twee maanden heb ik mijn zeilen naar een hoger niveau kunnen tillen! Op technisch vlak heb ik samen met buitenlandse trainingspartners mooie stappen kunnen maken. 

Het WK is dit jaar in Medemblik wat voor ons een enorm voordeel is. Ik heb drie weken lang elke dag getraind op het water waar straks de wedstrijden plaatsvinden. Maar mooier nog; de beste van de wereld zijn daar ook komen trainen om zich, net als ik, op de wedstrijd voor te bereiden. Samen hebben we veel wedstrijdjes gevaren waarna ik mag concluderen dat ik er helemaal klaar voor ben en niet onder doe voor de anderen! 

Als Dafne Schippers voelt dat ze beter is geworden kan ze dat meetbaar maken door haar tijd te meten. ’Nou, met die tijd maak je wel kans op de wereldtitel’, wordt er dan voorzichtig gezegd.  Zeilen is een andere sport waarbij je niveau erg lastig te meten is zonder tegenstanders. Het WK is dus de ultieme graadmeter waar ik sta. Ik ben net zo benieuwd als jij wat de uitslag zal zijn, maar als ik mijn niveau van de trainingen haal van de afgelopen tijd, moet het goed komen! 

Er staan 6 racedagen op het programma met 4 kwalificatiedagen en 2 finaledagen.

De uitslagen zijn hier te volgen!

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *