Maak kennis met Team Turbo!

Coronatijd. De wedstrijden lagen even stil en dus meer tijd om deze website te updaten! Je leest het goed! Ik ben er weer!

De wereld heeft de afgelopen periode flink op zijn kop gestaan en in sommige delen van de wereld is dat helaas nog steeds het geval. Het hele wedstrijdseizoen is omgegooid met als grootste wijziging de Olympische Spelen. Helaas heb ik mij hier destijds, tijdens de kwalificaties in 2018, niet voor geselecteerd. Bij onze sport mag er per klasse (categorie) maar één zeilster naar de Olympische Spelen.Ik verloor helaas de kwalificatie van Marit Bouwmeester (Olympisch Goud 2016 en Olympisch zilver 2012). Dat was erg pijnlijk, zeker omdat we nog twee jaar te gaan hadden voor de spelen. Daarom heb ik daarna even tijd genomen om mijn studie af te ronden en nieuwe doelen te stellen: World cups winnen, Europees- en Wereldkampioen worden. Ook droom ik natuurlijk nog steeds van de Olympische Spelen. Maar voor nu richt ik mij op het ISAF WK in Scheveningen van 2022.

Sinds het najaar van 2019 train ik samen met Marit Bouwmeester en vorm ik samen met Maxime Jonker en Mirthe Akkerman ‘Team Turbo”. Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten waardoor we een erg sterk team vormen en resulteerde dat we alle 4 in de top 10 zijn geëindigd op het WK in 2020!

Onze missie is duidelijk: samen elke dag beter worden en Marit naar goud helpen. Voor haar was het uitstellen van de spelen een enorme klap. Ze had zich ingesteld op een laatste eindsprint en ineens moet deze verlengd worden met een jaar. Ik begrijp dat dat heel moeilijk moet zijn maar voor mij persoonlijk is deze verandering iets positiefs. Ik krijg nu namelijk de kans om nog eenjaar langer in een hele mooie omgeving door te trainen! Bekijk hier een >> filmpje << over Team Turbo!

 

 

 

 

Auteur: Daphne

Share This Post On

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *