Operatie

Hier ben ik weer! Bijna een jaar later dan mijn laatste blog.. I know.. Er is veel gebeurd in de tussentijd en toch zou de titel van mijn laatste blog ‘on my way back’ niet minder toepasselijk zijn dan nu voor deze  blog 

Ook nu ben ik weer bezig om terug te keren naar het hoogste niveau. Afgelopen jaar is dat helaas niet gelukt en bleef ik teveel last houden van mijn voetblessure die 1,5 jaar geleden is begonnen. Hierop heb ik besloten om mij in september (2021) te laten opereren. 

Uiteraard is dit niet iets wat je zomaar doet want de hersteltijd is lang (3-6 maanden) en dat komt als topsporter natuurlijk nooit uit. Toch heb ik de beslissing gemaakt om dit te doen. Wat veel mensen niet wisten is dat ik ook veel last had met lopen. Mijn fiets was mijn rolstoel geworden, ook in de periode dat ik nog fulltime aan het zeilen was. Ik voelde me in het dagelijks leven steeds gehandicapter worden en ondervond dat mijn levensgeluk daarvan achteruit ging. 

Bovendien is het voor mij alles of niets: Met veel wind had ik veel last van mijn voet met hangen, waardoor ik niet alles kon geven. Met weinig wind daarentegen was er niet zoveel aan de hand.. Toch wil je op dit niveau van de sport niet afhankelijk zijn van de wind en altijd ready zijn als het moet. 

Het is nu 4,5 maand na mijn operatie en inmiddels kan ik weer pijnvrij lopen waar ik super blij mee ben! Helemaal in deze coronatijd waarin iedereen maar ‘wandelingetjes’ wilt gaan maken. Deze kerst was ik dan ook super dankbaar dat dat weer kon. 

Sinds kort zit ik ook weer in de simulator en de opbouw gaat erg goed. Volgende week vertrek ik naar Lanzarote om daar verder te werken aan mijn herstel. Ik mag helaas nog niet zelf de boot in maar ik kan wel mee op de coachboot. Daarnaast kan ik daar ook veel fietsuren maken en gewoon weer onderdeel zijn van het team. Ik kijk er ontzettend naar uit!  

Auteur: Daphne

Share This Post On